Bemutatkozás


Intézményünkben 1982 óta látjuk el a mozgássérült gyermekek konduktív pedagógiai nevelését Pető módszerrel.  Működésünket a fenntartónk, a Kiskőrösi Tankerületi Központ biztosítja.
  A gyerekeket gyermekneurológusok, gyermekorvosok, védőnők küldik hozzánk. Előzetes vizsgálatot követően a gyermekek felvétele a szakértői bizottságok javaslatára történik.
  Fejlesztő tevékenységünk a veleszületett és a szerzett agyi sérült gyerekek esetében egyaránt eredményes.
  Óvodai, iskolai konduktív nevelésre, intenzív fejlesztésre akkor kerül sor, amikorra a sérülés, mint állapot stabilizálódott és ennek következtében tünetei egyre nyilvánvalóbbá válnak a mozgásban, a beszédben, a tanulásban.
  Az óvodai, az alsó- és felső tagozatos csoportokban napközis (externátus - 8-16 óráig tartó) és bentlakásos (kollégiumi) ellátási formák közül választhatnak a szülők. Az iskoláskorú tanulók a helyi Kertvárosi Általános Iskolával, illetve a Kiskunhalasi Általános Iskolával állnak magántanulói jogviszonyban.
  Az óvodai nevelést a helyi óvodai nevelési terv, az iskolai oktatást az említett iskolák tantervei és az intézményünk által készített szakmai programok (pedagógiai program, komplex fejlesztési programok, egyéni fejlesztési tervek, napirendek, stb.) alapján végzik intézetünk pedagógusai (konduktorok, tanítók, fejlesztő pedagógusok, óvodapedagógusok). Munkájukat pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek segítik.
 Célunk az orthofunkciós (helyesen működő) személyiség kialakítása, a társadalmi integráció képességének elérése, gyermekeink óvodába, iskolába bocsátása. A gyermekek elbocsátása után figyelemmel kísérjük az integrációjuk alakulását, szükség esetén segítséget nyújtunk.
  Amennyiben érdekli Önt intézetünk munkája, illetve további kérdései vannak, kérem, keressen bennünket telefonon vagy személyesen!